BIO SUŠILNICE ZA ZDRAVO PREHRANO

Sušenje je star, preizkušen in najučinkovitejši način konzerviranja sadja. S pomočjo toplote in kroženja zraka iz sadja, zelenjave, zelišč in drugih dobrin odstranimo vodo. Že na prvi pogled vidimo, da se med sušenjem dogajajo spremembe, saj sadje spremeni obliko in barvo. Ob pravilnem sušenju, (pravilno obdelano sadje, pravilne temperature, pravilno kroženje zraka, …) ohranijo zeli in sadje vse hranilne snovi, vitamine in energijsko vrednost brez vseh dodatkov. Tako imajo ob uporabi vso svojo naravno vrednost.

slider image slider image slider image slider image slider image slider image slider image

Sušenje sadja

Uspešno lahko sušimo vse vrste sadja kot so: jabolka, hruške, marelice, breskve, češplje, češnje, grozdje,banane, kaki, kivi, ananas, fige, orehe,bučno seme,tobak in podobno; sušimo vse gozdne sadeže kot gobe, borovnice, jagode, brusnice in podobno, ter zelišča vseh vrst kot kamilice, bezgovo cvetje, bezgove jagode, meto, majaron, baziliko, timijan, ribez, pehtran, lipovo cvetje in vse drugo iz bogate zakladnice zdravilnih in koristnih zelišč.

Sušenje zelenjave, zelišč in čajev

Sušenje naravnih dobrin je brezmejno. Manj je znano, da lahko zelo uspešno sušimo vse vrste zelenjave, kot je peteršilj, korenje, zelena, kolerabice, cvetača, brokoli, paprika, stročji fižol, grah, ohrovt, zelje, paradižnik in drugo zelenjavo.

Poleg zelenjave pa zelo učinkovito sušimo raznovrstna zelišča in seveda čaje.

Sušenje cvetnega prahu

Čebelarji lahko v sušilnicah SUŠA sušijo cvetni prah in topijo kristaliziran med. Oboje je še posebej občutljivo na temperature nad 40°C. Ker naša sušilnica omogoča regulacijo toplote nam zaupajo mnogi čebelarji.

Sušilnice SUŠA

Zakaj se odločiti za sušilnice Suša?

Naravni materiali

Sušilnica je narejena v sožitju z naravo. Potrudili smo se, da je sušilnica narejena iz samih naravnih materialov - narejena je iz domačega lesa, premazana z naravnim, človeku prijaznim oljem.

Učinkovita in energetsko varčna

Sušilnice imajo v spodnjem delu nastavljivo električno ogrevanje z ventilatorjem. Zrak vstopa skozi posebne odprtine, se ogreva na želeno temperaturo, ogretega pa ventilator potiska skozi lese z naloženimi dobrinami in potem skozi odprtine na gornji strani sušilnice na prosto. Praktične in učinkovite sušilnice SUŠA so energetsko zelo varčne.

BIO sušilnica

Sušimo v lesenem, zaprtem, temnem prostoru in pri nizkih temperaturah. Ta je zaščiten pred direktnimi sončnimi žarki, ki na sušene dobrine lahko škodljivo delujejo. Med sušenjem so dobrine zaščitene pred mrčesom, prahom ali podobnim onesnaženjem. Temperaturo sušilnega zraka med sušenjem lahko nastavimo in nadzorujemo. Na ta način preprečimo spremembo sestavin zaradi pregrevanja. Stalno lahko kontroliramo potek sušenja v sušilnici.

Sušilnica slovenskega porekla z mnogimi nagradami

Ročno narejene sušilnice Suša so slovenski produkt slovenskega znanja in imajo slovensko poreklo.

S svojo inovativnostjo in kvaliteto je sušilnica Suša že večkrat prepričala tudi strokovno javnost in dosegla pomembne nagrade, med njimi:

Ekološki izdelek leta 1995, Zlati ceh za kvaliteto leta 2004, nagrado obrtne zbornice SLOVENIJE, ...

Različni modeli & velikosti

Sušilnico Suša proizvajamo v več različnih modelih. Za tiste, ki želite sušiti na stari način, kot so to počeli naši predniki, ponujamo sušilnico Suša S, ki je brez električne napeljave in kjer sušimo samo s pomočjo sončne energije.

Za učinkovitejše sušenje pa ponujamo tudi sušilnice Suša različnih velikosti (Suša 4, Suša 5, Suša 6).